
Příčiny nedostatku magnézia
Pokud již nějakou dobu doplňujete magnézium a stále nezaznamenáváte požadovaný efekt, zkuste si pročíst tyto důvody, proč možná potřebujete hořčíku víc.
26 příčin nedostatku hořčíku
Je fascinující vidět všechny způsoby, jak se může hořčík vyčerpat nebo "spálit". Následující přehledný seznam dvaceti šesti hlavních příčin nedostatku hořčíku je dobrým shrnutím, takže můžete skutečně porozumět tomu, proti čemu při nedostatku hořčíku bojujete:
- Atletický výkon způsobuje ztrátu hořčíku potem.
- Alkohol způsobuje vyčerpání hořčíku kvůli jeho diuretickému účinku.
- Antacida působí proti žaludeční kyselině a snižují absorpci hořčíku.
- Kyselý déšť má vysoký obsah kyseliny dusičné, která z půdy odvádí vápník a hořčík pro svou neutralizaci a to následně vyčerpává z půdy tyto minerály.
- Kofein způsobuje vyčerpání hořčíku díky jeho diuretickým účinkům. Stimuluje také nadledvinky, což způsobuje nárůst adrenalinu a ztrátu hořčíku.
- Většina léků způsobuje vyčerpání hořčíku; to platí zejména o lécích obsahujících atomy fluoru, jako jsou Lipitor, Prozac a Ciprofloxacin.
- Hnojiva nenahrazují potřebné minerály, ale mají vysoký obsah fosforu, draslíku a dusíku. Nadbytek draslíku a fosforu se do rostlin vstřebává přednostně, což inhibuje absorpci hořčíku.
- Fluorid a fluor ve vodě, ze stomatologických výkonů, v zubní pastě a v lécích váže hořčík, takže je pro tělo nedostupný. Fluorid hořečnatý (MgF2), nazývaný sellait, je nerozpustná sloučenina a nahrazuje hořčík v kosti a chrupavce křehkou nestabilní krystalickou látkou.
- Zpracování potravin a vaření snižují obsah hořčíku.
- Herbicidy, jako je Roundup, se vážou v půdě s hořčíkem, takže je rostlinám po desetiletí nedostupný.
- Pesticidy ničí červy a bakterie a tím se ztrácí jejich funkce zpracování půdy a rozkladu na minerály, což znamená, že rostliny méně absorbují minerály.
- Střevní onemocnění, včetně syndromu dráždivého střeva (IBS), netěsností střev, citlivosti na lepek a kasein, plísně a parazité, narušují absorpci hořčíku.
- Nezdravé potraviny, zejména sladké výrobky, vyčerpávají hořčík. Játra potřebují dvacet osm atomů hořčíku ke zpracování jedné molekuly glukózy. Fruktóza vyžaduje padesát šest atomů hořčíku.
- Maso ze zvířat, která jedí jídlo zbavené hořčíku, má nízký obsah hořčíku.
- Kyselina šťavelová (nalezená v rebarborě, špenátu a mangoldu) a kyselina fytová (nalezená v obilných zrnech a sóje) blokují absorpci hořčíku.
- Nízké hladiny draslíku mohou zvýšit vylučování hořčíku ledvinami (močí).
- Dieta s vysokým obsahem bílkovin může snížit absorpci hořčíku a pro trávení a vstřebávání vyžaduje více hořčíku.
- Rafinace zrn, zejména rýže a pšenice, v nich snižuje obsah hořčíku.
- Terapie saunou pro hubnutí, detoxikaci, nebo jen pro zdraví, může způsobit velké ztráty minerálů potem, což vytvoří příznaky nedostatku hořčíku.
- Zemědělská půda je žalostně ochuzená o hořčík.
- Půdní eroze usnadňuje odplavení půdy silným deštěm nebo zavlažováním, což vede ke ztrátě minerálů, včetně hořčíku.
- Stres nebo trauma jakéhokoli typu - fyzické, duševní, emoční, znečištěné prostředí - může způsobit nedostatek hořčíku.
- Nedostatek žaludeční kyseliny způsobený stresem má za následek sníženou absorpci hořčíku.
- Taniny v čaji vážou minerály, včetně hořčíku.
- Trans mastné kyseliny (nezdravé tuky) a nedostatek minerálů mění celistvost buněčné stěny, takže buněčné stěny jsou neprůchodnější, což ovlivňuje funkci receptoru a zabraňuje toku živin do buněk nebo z nich.
- Změkčování vody snižuje hořčík.
Vaše rychlost "spalování" se zvyšuje s každým dalším stresorem. Abyste si vzali správné množství hořčíku, musíte poznat své tělo. A měli byste použít vysoce vstřebatelný hořčík, jinak plýtváte penězi i časem.
Aloha,
Dr. Carolyn Dean