Hořčík jako přírodní lék na cholesterol

Hořčík jako přírodní lék na cholesterol

Statiny jsou skupinou účinných léků, které blokují specifický enzym v játrech, který pomáhá při tvorbě cholesterolu. Když je tento enzym blokován, hladiny cholesterolu jsou sníženy. Tento enzym však v těle dělá mnohem více, než jen vytváří cholesterol, takže když je potlačen statiny, existují dalekosáhlé důsledky.

Jedním z hlavních nežádoucích účinků, které lékař uznává, jsou zvýšené jaterní enzymy a narušená funkce jater. Pokud užíváte statiny, musíte mít pravidelné krevní testy, abyste zjistili poškození jater. Vysazení statinů v případě poškození jater obvykle tento problém vyřeší.

Dalším potvrzeným vedlejším účinkem je statinová myopatie - stav, který poškozuje svaly a je zcela spojen s příjmem statinů. Až 20 procent uživatelů statinů může trpět bolestmi svalů a slabostí. Farmaceutické společnosti však uvádějí pouze 0,1% výskyt typu poškození svalů, zvaného rabdomyolýza, který je způsoben statiny a proto mohou říci, že svalové příznaky jsou vzácné. Ignorují jednoho z pěti lidí, který prochází statinovou terapií a obvykle dostává další léky, aby snášel vedlejší účinky statinů.

Každá metabolická aktivita v těle závisí na enzymech. Například výroba cholesterolu vyžaduje specifický enzym zvaný HMG-CoA reduktáza. Jak se ukazuje, hořčík zpomaluje tuto enzymatickou reakci, když je cholesterol přítomen v dostatečném množství, a urychluje ji, když potřebujeme více. HMG-CoA reduktáza je stejný enzym, na který cílí a inhibují ho statinová léčiva. Mechanismy jsou téměř stejné; nicméně, hořčík je přirozený způsob, jakým se tělo vyvinulo pro kontrolu a rovnováhu cholesterolu, zatímco statinové léky se používají ke zničení celého procesu.

Pokud je v těle přítomno dostatečné množství hořčíku, bude cholesterol omezen na nezbytné funkce - produkci hormonů a udržování membrán - a nebude produkován nadměrně. Pamatujte, že většina cholesterolu v těle je produkováno v játrech, takže pokud to není nutné, tělo ho nebude produkovat - ale tento mechanismus závisí na tom, zda má dostatek hořčíku.

Cholesterol se v populaci zvýšil pouze za našich současných okolností pěstování potravin v půdě s nedostatkem hořčíku, malém množství hořčíku ve zpracovaných potravinách a při nadměrném příjmu potravin bohatých na vápník a vápník bez doplňování hořčíku. Pokud není dostatek hořčíku k omezení aktivity enzymu přeměňujícího cholesterol, je naše tělo nuceno vyrobit více cholesterolu, než je potřeba.

Dr. Carolyn Dean



Zpět na seznam
Upozornění !
Tyto stránky jsou pouze informativní a nelze je použít jako náhradu za rady lékařů.
Kategorie

Rychlá navigace
Odmítnutí odpovědnosti !
Neošetřujeme, nediagnostikujeme, neléčíme ani se nepokoušíme předcházet nemocem a žádné rady ani tvrzení zákazníků, kteří nám zanechali hodnocení v žádném případě nenaznačuje žádný zdravotní výsledek díky používání našich produktů. Výsledky se budou lišit. Žádná prohlášení obsažená na těchto stránkách nenahrazují lékařské rady, prevenci a léčbu.

Picomineral.cz

ReMineralizujte se! Vysoce vstřebatelné minerály od doktorky Carolyn Dean - RnA ReSet

Aktuality

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.